Elena Stenholm

Kuka olen

Olen espoolainen koululaisen äiti Haukilahdesta ja tehnyt pitkän uran liike-elämässä kaupan, kiinteistöjen ja matkailualan johtotehtävissä. Olen myös työskennellyt ulkomailla mm. Turkissa ja USA:ssa. Koulutukseltani olen VTM Helsingin Yliopistosta, jossa opiskelin valtio-oppia ja kansantaloustiedettä.

 

Uskon jatkuvaan oppimiseen ja olenkin töiden ohella opiskellut myös markkinoinnin ja ulkomaankaupan tutkinnot. Tällä hetkellä teen väitöskirjaa Pandemian vaikutuksesta kuluttajien arvoihin ja asenteisiin. Elämme haasteellista aikaa ja mielestäni on tärkeää ymmärtää kuinka tämä meihin vaikuttaa pitkällä tähtäimellä.

Taustani ja arvoni

Äitini oli länsisuomalaisesta diplomaattiperheestä ja vietti nuoruutensa USA:ssa, Kanadassa ja Etelä-Afrikassa. Isäni puolestaan oli merimies ja hitsari helsinkiläisestä kodista. Raha oli perheellämme tiukassa ja olenkin tehnyt monenmoisia töitä koulun ja yliopiston ohella jo 13-vuotiaasta lähtien mm. pesulassa ja myyjänä sekä lentoemäntänä ja croupierina. Perhetaustani rikkautena pidän sitä, että olen pienestä pitäen tavannut monenlaisia ihmisiä monista eri piireistä ja oppinut uskomaan tasa-arvoon, ahkeruuteen ja yritteliäisyyteen. 

Koulutuksen voima

Uskon koulutukseen ja sen eteenpäin vievään voimaan, niin yksilön kuin yhteiskunnankin osalta. Olen itse malliesimerkki siitä, kuinka hyvä pohjakoulutus ja opiskelu työn ohella vie eteenpäin; 16-vuotiaana olin kesätöissä Stockmannilla kahvilassa astiankantajana ja 30 vuotta myöhemmin Stockmannin johtoryhmässä kiinteistöliiketoiminnan johtajana. Jatkuva oppiminen ja mahdollisuus kehittää taitojaan on äärimmäisen tärkeää meille kaikille muuttuvassa maailmassa.

Avoimuus ja suomalaisuus

Kansainvälisyys ja avoimuus ovat pienelle maalle elinehto - niin myös monille pk-seudun ja Espoon yrityksille esim. IT-sektorilla. 25-vuotisen urani aikana olen matkustellut ja työskennellyt monissa eri maissa ja tutustunut monenlaisiin ihmisiin eri taustoista. Suomalaisuudesta olen aina ollut ylpeä, mm. Helsinki-Vantaan lentoaseman kaupallisena johtajana Suomea aktiivisesti markkinoiden.

 

Kokemukseni liike-elämästä ja maailmalta ovat vain vahvistaneet uskoani siihen, että meitä on moneksi, mutta jokaisella tulee olla mahdollisuus tavoitella parempaa elämää taustasta riippumatta!

 

Jotta meillä kaikilla olisi tähän mahdollisuus, tulee yhteiskunnan tarjota laadukasta varhaiskasvatusta, koulutusmahdollisuuksia ja terveydenhuoltoa. 

 

Minulle tärkeitä teemoja ovatkin

-koulutus ja varhaiskasvatus

-tiede ja tutkimus 

-yrittäjyys ja sen tukeminen

 

Seuraavilla sivuilla lisää näistä ja muista ajankohtaisista aiheista!